concept


We willen het de professionals, werkzaam in de tandheelkunde, chirurgie en andere doelgroepen, mogelijk maken om hun beroep uit te kunnen oefenen zo lang dat kan, zonder pijn in de nek, rug en schouders. Vanuit deze benadering hebben wij het Optergo concept ontwikkeld.

De basis van het concept is een correcte werkhouding. Wij geven u advies hoe u dit het beste kunt bereiken. Daarbij adviseren wij u speciale glazen en/of een loepsysteem met uw eigen sterkte, gecombineerd met de unieke prisma technologie. Samen biedt dit een correcte werkhouding, zonder uw nek ver voorover te hoeven buigen of uw ogen te vermoeien.

Het concept wordt in vier stadia beschreven: 

picture-ergonomie.png  Ergonomie
We werken nauw samen met specialisten op het gebied van chirurgie en tandheelkunde. Hierdoor blijven wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen deze vakgebieden zodat we altijd de beste werkhouding en optimaal ergonomisch comfort kunnen bieden betreffende de werkpositie.

picture-unieke-optiek.png Unieke optiek
We zijn uniek op het gebied van speciale optiek en we maken gebruik van verschillende technieken om tot de beste oplossing te komen. Bij de werkbril met prisma's bijvoorbeeld wordt het licht door middel van een prisma in een andere hoek gebracht. Het resultaat is een beeldverschuiving; hoe groter de werkafstand, hoe groter de verschuiving. Dit betekent dat u uw hoofd in een hoek van 20 graden - 25 graden buigt. Uw hoofd blijft dus binnen de gestelde grenzen (NEN-ISO 11226), terwijl u toch in de mond van de patiënt kunt kijken. Een doeltreffende oplossing om problemen met de nek, rug en schouders te voorkomen!

picture-speciale-service.png Speciale service

Zelfs het beste product kan niet ten volle worden gebruikt als het niet op de juiste manier is gemonteerd. De Optergo producten worden daarom alleen verkocht door getrainde specialisten. Snelle en betrouwbare after-sales diensten zijn ook een belangrijk onderdeel van onze activiteiten.

picture-lichtgewicht-producten.png Ultra-lichte producten

Ultra-licht is een sleutelwoord voor ons. Aangezien onze producten vaak de hele dag gedragen worden, is het belangrijk dat ze zo licht mogelijk wegen maar toch sterk genoeg zijn. Het resultaat is één van de lichtste oplossingen binnen de markt. Het LED verlichtingssysteem bijvoorbeeld weegt maar 6 gram en het flip up loepsysteem weegt 11 gram.